Igyekeztünk egy csokorba gyűjteni Tatán és környékén fellelhető különleges helyszíneket, melyek tökéletesen alkalmasak a kreatív fotózás, vagy akár a jegyesfotózás helyszínéül is.

 

Angolkert

Érdemes felkeresni a város keleti felén fekvő romantikus Cseke-tavat, és az azt körülölelő, gyönyörű ligeteivel, sétányaival és műemlékeivel méltán népszerű Angolparkot.

Tatai vár és környéke

Tata egyik gyöngyszeme a Tatai vár az Öreg tó partján. A vár falai a romantikus építészet stílusjegyeit tükrözik, melyet az egykor itt élt Esterházy-családnak köszönhetünk.

Kálvária-domb

A Kálvária-dombon a természeti értéke mellett meghatározó építményekkel is találkozhatunk.

A Tatára érkezők már messze a város határától megpillantják a kopár dombtetőt, s a meredek, fehér sziklák ormán álló kálváriát. A kis kápolna és a kilátótorony a barokk hangulatú városkép kialakításában nagy szerepet játszó Fellner Jakab emlékét őrzi.

Agostyáni arborétum

Tatától 7 km-re, a Gerecse hegység egyik páratlan szépségű völgyében 30,5 hektáron láthatóak az arborétum impozáns fás szárú növényei.

Nyitva tartás:
Május 1-től október 31-ig minden nap 9-16-ig.
November 1-április 30-ig előzetes telefonos bejelentkezés alapján tudják fogadni az érdeklődőket.

http://verteserdo.hu/hu/arboretumok-parkerdok/agostyani-arboretum/

Kristály Imperial Hotel****

Szállodánk belső Barokk díszudvara, valamint a szállodai közösségi terei is elegáns helyszínt biztosítanak a kreatív fotózáshoz, rossz idő esetén is.

Derítő-tó

A Tatán található halastó horgászparadicsomként funkcionál, kiadó faházakkal, természetvédelmi környezettel.

Vértesszőlős

 

Malomvölgy

Tardos a Gerecse legmagasabban fekvő település. A falutól alig 1 km-re elhelyezkedő Malom-völgyi tó és környéke a Gerecse Natúrpark egyik legszebb kirándulóhelye.